Gem de caise

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Aug 2018 | 3419 vizualizari

 

Un gem delicios cu o aromă inconfundabilă, care îmi place mult pentru că se potriveşte şi cu deserturi simple şi cu unele mai complexe.

 

INGREDIENTE

  • 2.8 kg caise (fără sâmburi)
  • 1.5 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

 

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor, dar şi de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

Se fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.

Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 15min

Timp de gătire: aprox 45min

Se obţin: 3 borcane mari

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/gem-de-caise-2018.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]