Gem de caise

de Zamfira in Dulceata / Gem, 14 Iul 2012 | 5225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. caise
  • 450 g. zahar
  • zeama de la o lamaie (pentru 2-3 kg. caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se spala caisele, dupa care se oparesc si se lasa la racit.

Apoi indepartam coaja, scoatem samburii, le taiem in sferturi si le punem la fiert 20-25 de minute, timp in care le si spumam.

Adaugam zaharul si-l mai lasam la fiert 50-60 de minute, daca e nevoie mai indepartam spuma. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5-10 minute.

Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem gemul in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se pune deasupra aspirina pisata, se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

TIPS-URI

1

am facut gem din 3 kg. caise (coapte, dulci), rezultatul: 8 borcane (270ml).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise