Gem de caise

de Zamfira in Dulceata / Gem, 14 Iul 2012 | 5650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. caise
  • 450 g. zahar
  • zeama de la o lamaie (pentru 2-3 kg. caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se spala caisele, dupa care se oparesc si se lasa la racit.

Apoi indepartam coaja, scoatem samburii, le taiem in sferturi si le punem la fiert 20-25 de minute, timp in care le si spumam.

Adaugam zaharul si-l mai lasam la fiert 50-60 de minute, daca e nevoie mai indepartam spuma. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5-10 minute.

Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem gemul in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se pune deasupra aspirina pisata, se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

TIPS-URI

1

am facut gem din 3 kg. caise (coapte, dulci), rezultatul: 8 borcane (270ml).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise