Gauffres de Bruxelles

de rodicamaria in Dulciuri, 16 Oct 2011 | 4240 vizualizari

 

Reteta de pe un site francez.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffres de Bruxelles:

Amestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece bine,apoi adaugam albusurile batute spuma.Incorporam bine si acoperim cu un prosop.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul(la mine a durat cam 75 min ca a fost cam frig in casa).

Incingem aparatul de gauffre,ungem formele cu putin ulei si coacem.

Le-am servit la micul dejun,cu unt si dulceata de zmeura,alaturi de un ceai fierbinte.Moi si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffres de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

alinutzika 1

17.10.2011, 15:53

mmmmmmmmmm

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:00

bun

kamy 1

17.10.2011, 23:54

ce-mi plac era prin 92 un chiosc unde se faceau,dar din pacate nu mai e puneau intai gemul si pe el, frisca muuuulta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid