In fiecare an de Paste fac pasca. Anul acesta am vrut sa schimb putin ideea si am facut o pasca cu ciocolata si stafide. Este delicioasa si a fost savurata imediat de familie si musafiri. Retete de Pasti
Preparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar, putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina, facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile,restul de lapte,aromele.Framantam pana nu se mai lipeste de maini,apoi adaugam uleiul si untul. Framantam pana se incorporeaza complet si o lasam la cald, acoperita cu un prosop pana isi dubleaza volumul.Intre timp inmuiem stafidele in rom, amestecand din cand in ele, apoi, cand aluatul si-a dublat volumul, le incorporam in aluat, omogenizand bine. Luam 1/3 din aluat si il punem deoparte. Tapetam o forma rotunda de 26 cm diametru cu hartie de copt. Intindem restul de aluat(2/3) pe fundul formei si usor in sus pe pereti.
Aluatul pe care l-am oprit il impartim in doua parti egale pe care le intindem subtiri si le impletim. Punem impletitura de-a lungul peretilor si lasam pasca sa creasca putin. Intre timp mixam ouale intregi cu un praf de sare, zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam ciocolata rasa, romul si cacaua.Omogenizam si turnam compozitia in tava. Dam tava la cuptor la temperatura medie aproximativ 50 minute.
Am respectat intocmai procedeul dupa reteta pe care o aveam, insa am constatat ca aluatul de pe margini a fost acoperit de ciocolata si nu s-a mai vazut, asa ca data viitoare voi intinde aluatul pe pereti pana la jumatatea formei, voi turna crema de ciocolata, apoi voi pune deasupra impletitura de aluat.
Scoatem pasca, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar inainte de servire.