Galusti cu prune

de alinaelena88 in Prajituri, 4 Feb 2013 | 3967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg cartofi
  • 15 prune
  • 8 linguri faina
  • 6-8 linguri zahar
  • 400 g pesmet
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu prune:

Se fierb cartofii taiati cubulete, se fac piure si se lasa la racit. Cand s-au racit se adauga oul + galbenusul si se amesteca cu faina.

Prunele se curata de samburi si se presara cu zahar.

Se ia cate o bucata de coca, se face un patrat si se pune pruna la mijloc.Apoi se face rotunda.La fel procedam pana terminam coca.

Se pune la fiert o oala cu apa cu sare cat sa acopere galustile, iar intr-o tigaie de teflon se pune uleiul la incins, se toarna pesmetul si se lasa la rumenit.Se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca incontinuu 1-2 minute pana e perfect rumenit pesmetul.

Cand apa din oala a dat in clocot, se pun galustile si se lasa la fiert pana se ridica.Se scot cu o spumiera si se tavalesc FIERBINTI prin amestecul de pesmet, zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune din aluat cu cartofi