Galuste cu prune in sirop de menta

de lia maria in Dulciuri, 14 Aug 2010 | 7422 vizualizari

 

Este reteta mea, cu nr 100 pe Bucataras. Nu am pregatit prajituri sau tort, dar m-am gandit sa va servesc cu ceva bun, usor, de sezon si dulce ca voi. Serviti va rog !

 

INGREDIENTE

  • 600g cartofi
  • 150g faina
  • 1 lingurita de ulei
  • ½ lingurita nsare
  • 1/2lingurita zahar
  • 25 prune mari
  • 25 cuburi zahar brun(sau alb)
  • 300g pesmet
  • 50g unt
  • Zahar praf
  • Sirop de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune in sirop de menta:

Prunele le spalam ,le scoatem samburii cu atentie fara sa le despicam complet si le lasam la scurs intr-o strecuratoare .

Intr-o tigaie anti-aderenta, punem untul la topit si adaugam pesmetul pe care-l rumenim bine.

Facem un aluat din cartofii fierti, curatati si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Framantam totul pana optinem un aluat ceva mai moale ca cel de taitei.

In fiecare pruna, in locul samburelui, punem cate un cub de zahar si le asezam pe o tava sau farfurie.

Punem la fiert o oala cu apa in care am pus putina sare(un varf de cutit).

Din aluat, facem un carnat gros de 2-3degete, din care taiem bucatele de 1cm grosime. Acestea se intind cu mana si in fiecare imbracam o pruna. Le rotunjim intre palme; cand sunt gata toate, le fierbem pe rand, depinde cat este de mare oala, eu am fiert de doua ori 8 si o data 9 bucati,in apa clocotita, dar la foc mic, ca sa nu se sparga. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Le scoatem cu o lingura cu gauri pentru a se putea scurge de apa si le tavalim prin pesmet. Le punem intr-un bol si le pudram cu zahar.

Se consuma atat calde cat si reci, ca fel principal sau, ca desert se pot servi intregi sau taiate in doua, stropite cu sirop de menta si o frunzulita ca décor ori taiem fiecare galusca in 8 bucatele pe care le stropim cu sirop si frunzulite de menta maruntita.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune in sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

30.08.2010, 21:42

ce apetisante sunt....mie nu mi-au iesit cand am facut

lia maria 1

01.09.2010, 13:32

imi pare rau ca nu ti-au iesit dar nu fii dezamagitamai incearca

Cris2711 1

02.03.2011, 18:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mere caramelizate