Daaa, nu pot sta deoparte la nicio provocare Bucătăraș.ro ;) Așa că, pe ultima sută de metri, vin si eu cu un chec "Ca la bucatarasi acasa". ;) Nouă ne-a plăcut, s-a epuizat instant ;) Nu că asta ar fi o noutate în Casa Zmeilor ;)
P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc.
http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.
Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.
Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc. Apoi se adaugă merișoarele, stafidele și bombonelele colorate, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament sau unt și făină, apoi se pune la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade C, cca. 40 de minute, până ce se rumenește și trece testul scobitorii.
Între timp, se pune ciocolata la topit la Bain-Marie împreună cu uleiul. După ce s-a copt chec-ul, se glazurează cu ciocolată topită, iar după ce s-a semi-răcit, se adaugă fulgi de ciocolată albă.
Spor și poftă bună!