Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 5751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere, curatate de smaburi si injumatatite
  • 50 gr prune uscate, tocate
  • 100 ml vin/rom
  • 50 gr visine din compot
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr nuga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga:

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un bol, pune prunele uscate si vinul si da-le la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la putere maxima.
Intr-un vas, amesteca prunele uscate, visinele, cacaoa, zaharul si scortisoara.Taie nugaua in 4 bucati egale.
Imparte amestecul cu fructe in cele 4 jumatati de mere, iar deasupra aseaza cate o bucata de nuga.Da totul la cuptor 20-25 minute, pana cand merele s-au inmuiat iar nugaua s-a rumenit si a devenit crocanta, apoi serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prune umplute cu nuci