Asa ca daca am facut un ghiveci vegetal...m-am gandit si la un desert tot vegetal si am purces la facut galuste cu prune, fiindca sunt din belsug. Nu am reteta de la cineva anume, am crescut si imbatrinit cu ea...deci de la mama invatata si la fetele mele data, merge de la mama la fata si tot asa.
Prima data am curatat cartofii si i-am pus la fiert cu putina sare. Cat au fiert cartofii am pus grisul in ulei incins si l-am rumenit. Am adaugat scortisoara, 150 gr zahar si am adaugat apa calduta tot cate un picut, pana grisul se inmoaie bine si-si mareste volumul (trebuie sa ramana asa ca sa putem tavali galustele prin el, nu apos)
Dupa ce cartofii au fiert ii strecuram si-i pasam ca pentru pireu. Apoi dupa ce s-a racit bine incorporam faina si ouale si facem un aluat maleabil. Rulam aluatul si-l impartim in parti egale, apoi modaelam fiecare bucata. Punem cate o pruna si facem galustele, le modelam cu palmele, rotunde.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare si lasam sa clocoteasca, apoi punem galustele. Cand galustele se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierte. Le scoatem in apa rece, apoi le strecuram bine si pe urma le tavalim prin gris. Le asezam pe platou si le servim calde sau reci, sunt la fel de apetisante (cel putin pentru mine )
Pofta mare.
1
Este un desert delicios si cald si rece
2
Se mai poate pune pe ele un topping de fructe de padure