Fusilli cu crema de branza si bacon

de Oana in Fusilli, 17 Feb 2013 | 4796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fusilli
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g branza cremoasa
  • 100 g cascaval ras
  • 3 linguri de parmesan
  • 2 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 200 g bacon
  • 2 fire de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu crema de branza si bacon:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj.

Se prepara un sos beschamel, astfel: se pune laptele la fiert. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se toarna apoi lapte fierbinte, putin cate putin, amestecand in continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Cand s-a ingrasat, se opreste focul. Se taie in bucati branza cremoasa si se adauga in sosul beschamel fierbinte. Se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara proaspat rasa, apoi se pune si cascavalul ras.

Intr-o tigaie se pune baconul taiat bucatele si ceapa verde taiata rondele. Se lasa putin la inmuiat, apoi se scurge de grasimea lasata si se adauga peste sosul de branza.

Se scurg pastele bine si se adauga in sos. Se muta toata compozitia intr-un vas de iena. Se amesteca parmesanul cu pesmetul si se presara deasupra.

Se pune tava in cuptorul incins, 10-15 minute, a foc mediu, pana se rumeneste deasupra.

Este absolut delicioasa, servita fierbinte!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si branza gorgonzola, daca va place cu mucegai sau mai picanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu crema de branza si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirale tricolore, cu sos si sunca