Usor de facut si foarte bune!
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.
Rosiile se spala si se taie in doua.
Se pune ceapa la calit in ulei intr-o cratita.
Se caleste 3-4 minute dupa care se adauga si ciupercile si se mai caleste 10 minute.
Se pune vegata, piper, boia dulce, si busuioc.
Se pune o cana de apa si se adauga rosiile si pasta de tomate.
Se fierbe 15-20 minute pana se ingroasa sosul cat dorim.
Se adauga zaharul si se potriveste de gust.
Pastele se fierb in apa cu sare 10 minute, se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs.
Pastele scurse se pun intr-un vas mai mare si peste ele se toarna ciupercile si se amesteca bine.
Se repeta amestecatul 1-2 minute pana pastele absorb zeama.
Se servasc calde dar sunt bune si reci.
La servire se pot presara cu cascaval sau busuioc tocat marunt.
Pofta Buna!
1
Se pot folosi si alte condimente dupa plac.
2
Vara sunt mai bune reci.