reţeta o am de la soacră-mea...
Stafidele se pun la înmuiat cu romul şi esenţa de migdale.
Într-un vas puneam: zahărul, uleiul, ouăle şi zahărul vanilat.
Amestecă foarte bine, până se topeşte zahărul.
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încoporează în restul compoziţie.
Se toarnă făina în ploaie pentru a nu face cocoloaşe şi se amestecă bine.
Se pune făină până când faci un aluat gros dar foarte lipicios. (a se vedea în poză).
Adăugăm şi stafidele iar apoi amestecăm bine.
Pe o tavă punem hârtie de copt şi încingem cuptorul.
Umplem câte o linguriţă cu aluat şi punem din loc în loc pe tavă.
Băgăm tava în cuptor şi lăsam la foc potrivit până vedem că s-i rumenit puţin pe margini.
Le dăm să se răcească şi topim ciocolata cu untul.
Punem ciocolată pe fiecare fursec răcit şi apoi servim.
Poftă bună!