Se poate face dreptunghiulara , insa eu am facut-o tip tarta.
Reteta preluata de la Laci insa cu mici modificari pentru gustul meu :)
Intr-un vas se pun faina, untura, ouale, laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie si portocala.
Se amesteca toate, de preferabil cu mana, pana se omogenizeaza compozitia.
Se baga intr-o folie sau punga si se da la frigider pt 60 minute.
Curatam intre timp merele, le dam pe razaroarea mare si le dam la calit cu zaharul si praful de scortisoara pana scade sucul si ele devin sticloase.
Dupa aproximativ 60 minute, scoatem aluatul, il impartim in doua parti (pt doua foi), il intindem cu sucitorul intre doua pungi, pentru a-l putea manevra mai usor deoarece este foarte fraged.
O forma de tarta se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, nu foarte mult ulei deoarece si aluatul contine grasime, dupa care punem prima foaie, o aranjam frumos in forma, presaram grisul, adaugam merele, iar deasupra punem cea de-a doua foaie.
Intepam cu o furculita foaia de deasupra si dam tarta la cuptor pt 25-30 minute la foc mediu
O scoatem din forma, o lasam putin sa se raceasca si presaram zahar pudra deasupra.
POFTA BUNA!
1
in compozitia de mere se poate adauga si zahar vanilat bourbon pt un plus de aroma si eventual niste cuisoare macinate sau nucsoara