Pot sa zic ca aceste fursecuri sunt printre preferatele mele. Le-am servit in orice moment al zilei, nu contin zahar, sunt satioase, iar bucatile de nuca si cele de fructe confiate s-au combinat asa de bine, ca mi-au incantat papilele gustative. O sa ii fac mai des, de asta sunt sigura.
Untul, sa nu fie prea rece, il mixam impreuna cu oul si indulcitorul pulbere.
Adaugam iaurtul, praful de sare si vanilia.
Miezul de nuca il tocam grosier, fructele confiate le taiem cubulete.
Peste amestecul de unt punem fulgii de ovaz, praful de copt.
Dam drumul si miezului de nuca, fructele confiate si de acum amestecam cu o paleta.
La final incorporam faina.
Vom obtine un aluat molicel si nu unul omogem si nelipicios.
Tapetam cu hartie de copt o tava, cu o lingurita luam din compozitie, punem gramajoare in tava, dar cu distanta intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, cam la o temperatura de 170 de grade.
Le lasam 12-14 minute, pana se rumenesc usor.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceaca.
Le punem intr-o cutie metalica cu capac, servim ori de cate ori dorim.
Sa aveti pofta!!!