Mi-am luat inima in dinti si am facut si eu sarmale, spre rusine mea este prima data cand le fac. Reteta este gandita in miez de noapte si sper sa va placa
1. Punem varza in apa la desarat peste seara. Dimineata se spala bine si e rup frunzele una cate una
2 Punem la hidratat granule de soia timp de 20 min in apa care fierbe.
3. Curatam, spalam bine si tocam ceapa, usturoiul, morcovul si ciupercile.
4. Intr-o tigaie cu ulei incins calim foarte putin ceapa si usturoiul, adaugam morcovul si la sfarsit ciupercile.
5. Cand legumele sunt pe jumatate facute adaugam orezul si stingem cu 400 ml de apa. Amestecam din cand in cand, pana cand orezul se umfla putin. Adaugam pasta de rosii si asezonam cu boia dulce si picanta si sare dupa gust si in functie cat este de sarata varza.
6. La acest amestec adaugam soia hidrata si bine stoarsa de apa. Luam compozitia de pe foc si o lasam la racit.
7. Punem pe fiecare frunza de varza compozitia, rulam si inchidem bine capetele. Fiecare dupa pricepere ;)
8. Pe fundul oalei in care urmeaza sa punem sarmalele, se pun cotoarele de la varza.
9. Asezam sarmalele in oala, punem apa peste ele si le lasam la foc mic timp de 2 ore.
Pofta buna