Fursecuri cu fistic_Valerie

de ralu_ca in Prajituri, 12 Ian 2013 | 5023 vizualizari

 

Ii multumesc pentru aceste fursecuri cu fistic ,din toata inima cumnatei mele, Vali!
Te pup!

 

INGREDIENTE

Pentru Aluat:
  • 150 g unt
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 cana fistic tocat marunt
  • putina sare
Pentru Umplutura:
  • 1 1/4 cana zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2-3 linguri lapte dulce
  • 2 linguri fistic tocat marunt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fistic_Valerie:

Aluatul:

Se combina zaharul cu untul pana sunt amestecate bine, apoi se adauga oul, faina si sarea. Aluatul se pune in frigider cel putin pentru 1 ora ca sa se intareasca.Acesta se formeaza in sfere de 1 - 1.5 cm si se tavalesc in fistic taiat in bucati mai mari ( este nevoie de aproximativ 1/2 cana fistic ). Sferele se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt, la o departare de 2.5 cm. Fiecare sfera se turteste cu fundul unui pahar inmuiat in zahar tos. Acestea sunt introduse la cuptor pentru aproximativ 20 min.

Umplutura:

Se combina untul cu zaharul pudra, vanilie si lapte, incat sa iasa o crema care se poate intinde. La sfarsit se adauga lingurile cu fistic.
Dupa ce fursecurile au fost scoase din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi acestea se vor umple conform imaginilor atasate.

Va doresc Pofta buna!  Sunt delicioase!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fistic_Valerie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si frisca