Din seria...am vazut, mi-a placut, ce ramane de facut....am prestat niste amandine. Salivam mereu la pozele postate de Gaby si cum pana la ea drumul e lung :P mi-am luat inima in dinti si am facut si eu. Cum insa nu am avut tot ce impunea o reteta, am inlocuit cateva ingrediente. Dar au iesit bune rau...si foarte "dietetice" :)))
pt blat
pt crema
pt sirop
pt glazura
Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea.
Galbenusurile le mixam cu uleiul si le incorporam usor in bezeaua obtinuta anterior. Adaugam faina cu praf de copt si cacaoa si amestecam bine.
Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de copt. Eu am folosit o forma dreptunghiulara, pecare am uns-o in prealabil cu unt si am pus o hartie de copt. Adera mai bine in forma de copt daca ungeti inainte cu unt sau margarina.
Lasam la copt blatul cam 40 min. Dupa ce s-a copt, il scoatem si lasam sa se raceasca.
Facem un sirop din apa cu zahar, cacao si punem la fiert. Dupa ce a fiert, lasam sa se raceasca un pic si adaugam lichiorul.
Crema o obtinem mixand spuma untul cu zaharul. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi, adaugam galbenusurile si frecam bine, bine, adauga laptele condensat si lasam sa fiarba cateva minute. Luam de pe foc si lasam la racit.
Dupa ce s-a racit crema de oua, adaugam putin cate putin in crema de unt si omogenizam.
Glazura o obtinem topind pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele condensat. Lasam sa fiarba un pic si apoi lasam sa se raceasca.
Avem blatul, avem siropul, avem crema, ramane sa ne apucam de asamblat.
Taiem blatul in doua pe orizontala.
Insiropam primul blat, punem crema distribuind-o uniform, venim cu cel de-al doilea blat insiropat peste crema si dam la frigider pentru vreo ora.
Dupa ce s-a racit un pic, taiem prajitura in patratele la dimensiunea la care doriti si turnam deasupra glazura de ciocolata.
Ornam cu putina frisca si o cireasa confiata.