Friptura mixta de curcan si pui

de mihaelar63 in Curcan, 5 Oct 2014 | 4754 vizualizari

 

Cum doar carnea de curcan era prea putina pentru 6 persoane , am mai pus si pui pe langa , in tava .
Pe aceasta cale ii multumesc soacrei ca i-a crescut asa mari si frumosi :D

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan [curcanul intreg a avut 12 kg ]
  • 1 bucata piept curcan [ 800 gr]
  • 2 pulpe pui
  • 2 aripi pui
  • 100 gr ulei susan
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml pasta gogosari : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html
  • 50 gr otet de afine cu merisoare [ productie proprie ]
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • struguri si rosioare pentru decor .
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura mixta de curcan si pui:

 Am curatat , spalat si portionat carnea de pasare .

Am pus totul intr-o tava si am pus deasupra , uleiul , pasta de gogosari , otetul de fructe si caperele .

Am sarat si pudrat cu scortisoara, am mai pus 2 cani cu apa si am dat la cuptor la 220 grade celsius .

Dupa o ora am intors carnea sa se rumeneasca si pe ceialalta parte .

In acest moment am adugat usturoiul curatat si taiat feliute + vinul alb .

Dupa inca 15 minute , am intors din nou carnea cu pielea in sus si am lasat-o pana a devenit crocanta .

Am servit friptura pe un platou decorat cu rosii cherry si struguri .

Ca si garnitura am avut orez simplu fiert decorat cu morcov fiert si verdeata .

Am mai servit si ciuperci sotate cu smantana si capere (http://www.bucataras.ro/retete/hribi-sotati-cu-smantana-si-capere-65442.html)

TIPS-URI

1

Incerc sa tin minte preferintele culinare a celor ce-mi calca pragul .Am servit castraveti murati in saramura (http://www.bucataras.ro/retete/castraveti-in-saramura-65372.html) pentru ca ii placeau mult fetitei prietenilor

2

Castravetii murati au facut un reusit melanj acrisor-dulce cu boabele de struguri cu care am decorat friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura mixta de curcan si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat