Friptura la cuptor

de susu in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2016 | 3063 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • Carne, eu am pus o pulpa de miel și o bucata de porc
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 căpătâna de usturoi
  • 1 fir de ceapa verde și 1 fir usturoi verde taiate maruntInainte
  • Cateva bucatele slaninuta afumata
  • Mustar după ochi
  • Ulei de masline
  • Putin otet balsamic
  • Verdețuri : patrunjel, cimbru, oregano, busuioc,
  • 1 lgt curry, 1 lgt boia, 1 vf lgt curcuma
  • Sare și piper proaspăt macinate
  • Pt garnitura 1 kg cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la cuptor:

Anul asta am pregatit carnea un pic altfel. Am crestat carnea de miel și am impanat-o cu slanina și usturoi. Am făcut un bait din ingredientele de mai sus. Am pus carnea într-un vas adânc astfel încât sa acopere carnea cat mai mult. La câteva ore se mai întoarce carnea. Se tine la rece 1-2 zile. Inainte s-o dam la cuptor trebuie sa o ținem câteva ore la temperatura camerei. Cartofii curățați și tăiați potrivit se amesteca cu ulei de masline si ceva condimente de care doriti. Facem un pat de cartofi și punem friptura peste ei. Dam la cuptorul incalzit pentru o ora și jumătate la 150 de grade. La jumătatea timpului de gatit intoarcem carnea. Carnea astfel coapta fără zeama este foarte gustoasa. Cea de porc este gatita mediu și cea de miel mai bine facuta. Am servit cu salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel in stil marocan