Pregatim carnea: o spalam, stergem, condimentam (chilli, maghiran, oregano, curry, busuioc).
Curatam cartofii, ii taiem in patru. Feliem rosiile, ardeiul si ceapa.
Intr-o tava yena punem putin ulei, apoi punem cartofii, carnea, ceapa, rosiile si ardeiul taiat marunt. Deasupra la cartofi si legume mai punem putina sare.
In final: mai punem putinulei si un pahar cu apa.
Timp de coacere: 1 ora. Friptura trebuie intoarsa de 2-3 ori, asa incat cartofii sa ajunga si ei deasupra.
Inainte sa scoatem friptura din cuptor (inainte cu 5 minute), putem turna o cana de vin alb (carne alba) sau vin rose (carne rosie). Pentru a nu-si schimba cartofii culoarea nu recomand sa puneti peste friptura vin rosu. Mai putem pune si usturoi pisat.
Castravetii murati sunt cei pe care i-am pus saptamana trecuta la murat dupa noua reteta cu cartoful crud. Reteta e foarte buna, carstravetii au o aroma si gust de nota 10 (zece).