Ardei umpluti cu carne si ciuperci [ la cuptor ]

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 22 Iul 2013 | 10525 vizualizari

 

Mi-am amintit de reteta aceasta ca fiind foarte practica , ardeii raman intregi .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata vitel+ porc
  • 15 ardei potriviti
  • 100 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 gr orez
  • 2 cepe
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 1 lingura cimbru verde
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • boia
  • sare
  • piper
  • 5 rosii
  • frunze telina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne si ciuperci [ la cuptor ]:

  1. Curatai ardei de codite si seminte . Pudrati fiecare ardei pe interior cu faina alba .
  2. Curatati si spalati legumele .
  3. Ceapa se  caleste usor in ulei .
  4. Adugati orezul si caliti pana devine sticlos .
  5. Se pun , ciupercile taiate , cimbrul si  patrunjelul taiat marunt .
  6. Trageti vasul de pe foc si amestecati cu carne tocata , boia , sare si piper .
  7. Umpleti ardeii cu compozitia rezultata .
  8. Stropiti o tava cu ulei ,si asezati ardeii ,, in picioare '' :D. Turnati o cana cu apa .
  9. Dati tava la cuptor , acoperita initial cu folie , 40 minute .
  10.  Cand ardeii sunt copti se scoate folia si se toarna in tava rosiile blenduite si sarate.
  11. Serviti cu telina tocata si optional cu ,, motz'' de smantana .

TIPS-URI

1

Alegeti ardei de diferite culori si aproximativ egali ca marime .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne si ciuperci [ la cuptor ]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ela68 1

13.03.2015, 19:13

extra !

miki_a 1

13.03.2015, 20:53

Foarte buni! Mai ales cu "motz" de smantana!

Catalina L 1

13.03.2015, 21:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti