Friptura de vitel cu cartofi copti

de Dya Daniela Andrei in Vita, 18 Feb 2014 | 6736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vitel (fara os)
  • 500 gr cartofi
  • o capatana de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml bere bruna (optional)
  • 100 ml ulei
  • condimente: sare, chilli, rozmarin, maghiran, busuioc, coriandru, piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu cartofi copti:

Pulpa de vitel o taiem in fasii mai groase (2-3 degete grosime....de ale mele :D ) si o spalam in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect curata. O asezam intr-un vas si o condimentam, din plin!, pe ambele parti. Adaugam apoi usturoiul feliat sau zdrobit, uleiul si vinul alb. Omogenizam, acoperim vasul cu o folie si il lasam la rece, de preferat peste noapte.

A doua zi, asezam carnea intr-o tava de aragaz, adaugam berea bruna si o dam la cuptor pana ce carnea capata consistenta dorita. Intre timp, taiem cartofii in felii, ii condimentam cu sare, un praf de chilli si rozmarin, ii stropim cu ulei si ii coacem la foc iute, intr-o tigaie acoperita cu un capac.

Se servesc impreuna cu carnea. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]