Friptura de vita cu vin la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi in Multicooking, 3 Iun 2019 | 4452 vizualizari

 

Imi doream de ceva timp sa fac o friptura de vita, dar mereu am avut teama ca o sa iasa tare, ca o sa ramana nefacuta in interior si spuneam pas. Insa, cu ajutorul lui Multicooker-ului Cock-Pot Express cu gatire sub presiune, am facut cea mai frageda friptura de vita, de puteau sa o manance si cei fara dinti. De aceasta data am ales functia de gatire Slow Cook, pentru ca am lasat friptura sa se gateasca in timpul noptii, iar dimineata sa fie calda, numai buna de servire.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa de vita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 gr rosii decojite un suc propriu
  • 1 mana rosii cherry
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita amestec de legume natural
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana de vin rosu de tara
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu vin la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Spalati carnea de vita, o stergeti cu niste servetele. O taiati bucati potrivite.
Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.
Morcovul decojit il taiati rondele, rosiile decojite le maruntiti.
Usturoiul curatat il taiati bucati mai mari.
In oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune puneti ceapa, morcovul, rosiile decojite, amestecati.
Adaugati carnea de vita, usturoiul, sare, piper, boia dulce si amestecul de legume si invartiti.
La final turnati vinul, dati drumul la crenguta de cimbru, foaia de dafin si rosiile cherry.

Conectati aparatul la o sursa de curent.

Puneti capacul, iar supapa de abur sa fie deblocata.  Folosind functia Slow Cook supapa de abur trebuie lasata deschisa. Apasati functia Slow Cook, un timp de 4 ore si presiune High. Apasati butonul Start/Stop. Daca folositi vin de magazin, care este mai alcoolizat, folositi mai intai functia Brown/Sote pentru 10-15 minute, apoi Slow Cook. Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, apasati butonul Start/Stop. Deschideti capacul. Serviti friptura alaturi de un piure de cartofi cremos. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu vin la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

13.06.2019, 20:44

Nu am acest aparat...probabil ca iese foarte frageda...nu stiu ca n-am gustat!

Rocsi 1

14.06.2019, 20:54

Ruxy, iti spun sincer, este cel mai fain aparat ce l-am folosit pana acum. De cand il am, il utilizez foarte des!

Adrianele 1

08.12.2020, 17:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pasare cu fasole pastai la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune