Friptura de vita cu ghebe la cuptor

de Rocsi in Vita, 9 Noi 2019 | 3630 vizualizari

 

Cumpar destul de rar carne de vita, pentru ca nu am surse sigure, iar cea din magazine nu imi inspira prea multa incredere, imi este frica ca trebuie sa o tin la pregatit ore intregi si ca tot nu va fi facuta.

Insa zilele acestea am avut placerea sa pregatesc o friptura de vita, folosind carne de vita angus premium, o carne minunata (recomand tuturor sa gateasca cu o asa carne de calitate), care a facut ca friptura mea sa fie delicioasa. Eu am avut fricandou (piesa din pulpa). Am servit-o cu salata de sfecla dar si niste cartofi la cuptor. A fost cea mai grozava friptura de vita!

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg carne de vita (fricandou, piesa din pulpa)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ceapa
  • 300 gr ghebe fierte
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • 1 cana vin rosu
  • 50 ml apa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ierburi aromatice pentru friptura
  • 1 lingurita boabe de mustar
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu ghebe la cuptor:

Spalati carnea, o stregeti cu niste servetele si o taiati felii mai groase. O presarati cu sare, piper, boia dulce si ierburi aromatice, pe ambele parti si masati putin. Morcovul il curatati, il taiati bucati mai groase si lungi. Ceapa o curatati si o taiati felii. Intr-o tava puneti ceapa, morcovul si ghebele. Amestecati pasta de rosii cu vinul, apa, turnati totul in tava. Asezonati cu care si piper. Asezati bucatile de vita, presarati boabele de mustar. Usturoiul curatat il taiati marunt, il presarati peste carne. Acoperiti friptura cu staniol. Incingeti cuptorul la 200 de grade. Bagati tava cu friptura si scadeti temperatura cuptorului la 180 de grade. Dupa o ora si 40 de minute, verificati carnea. Daca este bine patrunsa (la mine a fost), indepartati folia si intoarceti bucatile de friptura. O mai lasati 10 minute descoperita in cuptor. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o acoperiti iar cu folie 10-15 minute. Dupa acest timp este gata pentru a fi servita.

Sa aveti pofta!

PS: La aromatizarea frpturii puteti folosi si alte condimente care va plac. Eu am preferat sa o pregatesc mai simpla, pentru a simti cu adevarat gustul de vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu ghebe la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu