Cumpar destul de rar carne de vita, pentru ca nu am surse sigure, iar cea din magazine nu imi inspira prea multa incredere, imi este frica ca trebuie sa o tin la pregatit ore intregi si ca tot nu va fi facuta.
Insa zilele acestea am avut placerea sa pregatesc o friptura de vita, folosind carne de vita angus premium, o carne minunata (recomand tuturor sa gateasca cu o asa carne de calitate), care a facut ca friptura mea sa fie delicioasa. Eu am avut fricandou (piesa din pulpa). Am servit-o cu salata de sfecla dar si niste cartofi la cuptor. A fost cea mai grozava friptura de vita!
Spalati carnea, o stregeti cu niste servetele si o taiati felii mai groase. O presarati cu sare, piper, boia dulce si ierburi aromatice, pe ambele parti si masati putin. Morcovul il curatati, il taiati bucati mai groase si lungi. Ceapa o curatati si o taiati felii. Intr-o tava puneti ceapa, morcovul si ghebele. Amestecati pasta de rosii cu vinul, apa, turnati totul in tava. Asezonati cu care si piper. Asezati bucatile de vita, presarati boabele de mustar. Usturoiul curatat il taiati marunt, il presarati peste carne. Acoperiti friptura cu staniol. Incingeti cuptorul la 200 de grade. Bagati tava cu friptura si scadeti temperatura cuptorului la 180 de grade. Dupa o ora si 40 de minute, verificati carnea. Daca este bine patrunsa (la mine a fost), indepartati folia si intoarceti bucatile de friptura. O mai lasati 10 minute descoperita in cuptor. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o acoperiti iar cu folie 10-15 minute. Dupa acest timp este gata pentru a fi servita.
Sa aveti pofta!
PS: La aromatizarea frpturii puteti folosi si alte condimente care va plac. Eu am preferat sa o pregatesc mai simpla, pentru a simti cu adevarat gustul de vita.