Un sos de ciuperci, acompaniaza foarte bine friptura de porc. Puteti inlocui otetul balsamic de sofran cu un otet de 5%, eventual cu unul cu mere.
Cu cel putin jumatate de ora inainte de a praji carnea, o batem cu un batator de carne,pana ajungem la grosimea dorita.
Punem condimente pe fiecare bucata si o lasam deoparte la frigider.
Pentru garnitura de orez,punem la fiert o cana de orez cu o cana si jumatate de apa,impreuna cu legumele uscate si sarea. Cand incepe sa fiarba dam focul mare pentru cinci minute,apoi il punem la minim si lasam inca 10 minute,apoi stingem focul.Mai lasam deoparte inca 10 minute inainte de a servi.
Revenim la carne si la sosul de ciuperci. Acestea se curata si se feliaza.
Infierbantam o tigaie non stick (eu am folosit una de ceramica) si punem cativa stropi de ulei,doar cat sa fie pe toata suprafata tigaii. Punem bucatile de carne. Daca tigaia nu este prea incapatoare,le prajim pe rand. Nu le lasam sa se lipeasca una de cealalta,caci riscam sa le inabusim in loc sa le prajim.
Prajirea se face la foc mare. Lasam sa se faca pe o parte,apoi intoarcem pe cealalta. Nu intepam bucatile de carne,ca sa nu se scurga sucurile din ea si sa ramanem cu o friptura uscata.
Dupa ce s-a prajit carnea,o punem deoparte.
In tigaia in care s-a prajit carnea,adaugam o lingura de ulei si apoi punem ciupercile. Le lasam sa se caleasca.
Amestecam putina apa rece cu amidonul. Cand ciupercile lasa apa,adaugam si amidonul si amestecam pana se ingroasa.
La sfarsit,adaugam si otetul balsamic si piper negru proaspat macinat.
Servim friptura cu garnitura de orez si cu ciupercile calite.
Pofta buna!