Pregatim carnea cu o seara inainte (este cel mai important lucru). Spalam carnea, o stergem putin si incepem impanarea. In primul rand frecam bine, bine carnea cu un amestec din condimentele de mai sus (sare, piper, oregano, leustean, cimbru, magheran, etc., apoi vom face mici gauri in carnea de miel, acestea vor fi umplute cu catei de usturoi taiati in 2-3 parti, cu ceapa taiata marunt. Se acopera carnea si se lasa la macerat.
A doua zi (la pranz), asezam carnea in tava, il stropim cu putin ulei. Taiem legumele (rosii, ardei, ceapa), le vom pune peste carne si pe langa carne. Mai adaugam putina apa si dam tava la cuptor(aproximativ 1+1/2 ora. Din cand in cand intoarcem carnea. Spre final stropim din belsug carnea cu un vin rosu demisec.
Friptura de miel se poate servi cu o salata acrisoara de cartofi.
Fierbem cartofii in coaja. Cand sau mai racit ii taiem cuburi si punem deasupra: ulei de masline, sare, piper, masline (kalamata sau masline negre), otet, putina apa ceapa rosie sau verde.