Pentru că sărbătorile pascale se apropie, m-am gândit să vă aduc câteva rețete delicioase cu carne de ”sezon”. În ziua de azi, lumea sărbătorește în fel și chip, unii cu familia reunită la masă, alții la restaurantul preferat, sau, chiar la picnic în natură, în păduricea de la marginea orașului. :)
Oriunde ați lua masa, dacă țineți să o pregătiți chiar voi, e bine să aveți aparatul de vidat Foodsaver și geniala caserolă pentru marinare de la Food Saver. E un aparat de un real folos care, printre altele, marinează în câteva minute, împreună cu această caserolă carnea care altădată vă lua ore întregi s-o faceți să fie fragedă și aromată.
Am tocat verdețurile, am tăiat rondelele de ardei iute și am presat cu podul palmei cățeii de usturoi. Le-am pus în caserola pentru marinat împreună cu carnea tăiată cuburi, uleiul și puțină sare. Am masat bine carnea pentru a fi acoperită complet de marinadă.
Am închis caserola, am conectat-o la aparatul de vidat respectând instrucțiunile din manual și am vidat carnea. Am pus caserola la frigider cât timp am pregătit rapid un sos picant.
Am pus carnea împreună cu marinada în vasul robotului și am tocat-o fin. Am adăugat un ou, apoi pesmetul și condimentele pregătite. Am mai mixat câteva secunde pentru a le încorpora complet.
Eu am pus carnea pe frigărui, însă dacă nu aveți frigărui la îndemână puteți să-o faceți mititei. Chiar niște burgeri suculenți puteți pregăti din această compoziție.
Am fript frigăruile cam 4-5 minute pe fiecare parte, în tigaia grill, la foc mic. Îmi lasă gura apă chiar și acum, când scriu rețeta. Sunt delicioase!
Au ieșit vreo 15 frigărui dolofane, dar parcă am mai fi mâncat. :) Am servit cu sos picant și pită coaptă pregătite în casă.
Poftă bună!