Frigarui din carne de porc

de anisoara in Porc, 25 Dec 2009 | 31045 vizualizari

 

Un sfat util de preparare a frigaruilor :
La coacerea frigaruilor mereu folosim o sticla cu lichid( apa, vin , bere) ca sa turnam deasupra carnii sa nu se arda. Eu va propun o metoda foarte utila , dupa care carnea devinde coapta foarte bine si fragila ( in suculm ei). Luati o bucata mare ( cit sa acopere toti frigaruii) de hirtie de pergament care se foloseste la coacerea produselor in cuptor. Inmuiati-o in apa bine, scurgeti-o de apa si acoperiti frigaruii in timpul coacerii lor. Veti ramine foarte satisfacuti de rezultatul care il veti primi.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de carne de porc sau vita
  • 250 gr de mayonesa clasica ( I metoda)
  • 4 lingurite de zahar sau
  • 2 lingurite de miere de albina ( II metoda)
  • Sare,
  • Piper negru
  •  
  •  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din carne de porc:

Pentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina grasime ,suculenta , care e foarte important in coacerea frigaruilor la gratar. Se taie carnea in bucati cu partile egale de 4-5 cm . Carnea se marineaza dupa 2 metode :

Prima metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Peurma se toarna mayonesa ( e de dorit Provansal) in carne si se amesteca minutios. Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore( se poate si mai mult timp) , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .
Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine, pentru bucatile de carne sa prinda la inceput o pojgita de jur imprejur , ca sa nu-si pearda sucul ei.
Eu nu adaug alte condimente otet sau vin . Dupa aceasta metoda de preparare a frigaruilor carnea isi pastreaza gustul ei natural . Tot timpul mi-ai reusit foarte bine si toti oaspetii intreaba , dar cum i-ai marinat sa sunt atita de gustosi …


A doua metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Se prepara marinada in urmatorul fel : Se adauga intrun pahar ( 200 gr) de apa fiarta racita 2 lingurite de zahar ( fara virf) sau 1 lingurita de miere de albina si se amesteca bine. Acest sirop se foloseste pentru 2 kg de carne, la 4 kg de carne trebuie sa preparam siropul din 2 pahare de apa.

Peurma se toarna siropul in carne si se amesteca bine cu miina . Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .
Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine.
Daca preparati frigarui din carne de vita va recomand sa adaugati si 2-3 linguri de ulei in marinada, deaorece , carnea este mai uscata decit cea de porc.

Va doresc succese si POFTA BUNA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de porc cu sos de hrean