Piept de porc cu varza calita si polenta

de cristeena20 in Porc, 23 Mai 2014 | 3804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de piep de porc
  • 2 capatani mici de varza dulce
  • sare, piper, cimbru verde, sos paprika (gulas), usturoi , oregano uscat
  • faina de malai
  • un cub de unt
  • ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu varza calita si polenta:

Prima data condimentati feliile de carne cu sare, piper si sos de paprika. Daca va place mai picant aduagati si sos de ardei iute piri piri.Presarati cu usturoi zdrobit si acoperiti. Dati la frigider pentru cateva ore.

Pregatiti o mamaliga mai groasa din apa fiarta , sare si faina de malai nu foarte fina. Cand s-a ingrosat adaugam un cub de unt si mai amestecam vreo 2 minute la foc. Turnam intr-o forma dreptunghiulara (ca la blatul de pandispan) sa iasa o foaie nu prea groasa, dupa preferinta. Lasma sa se raceasca, eventual o bagal la frigider.

Varza o taiem fidea si o tinem cu sare cca 30 minute.

Punem varza la clait cu putin ulei de masline si cimbru verde (doar putin). Aduagam la nvoie sare si piper.. Cand s-a inmuiat bine si a scazut apa adaugam putin vin alb si apoi pasta de rosii. Lasam sa se mai caleasca cca 4 minute si la finala daugam putin sos de soia (2 linguri). Acoperim si dam deoparte.

CArnea o prajim pe gratar (eu am facut-o in tigaia grill dar e mai bine pe un gratar electric sau cu carbuni).

Mamaliga (sau polenta :D) o rasturnam pe o tabla de taiat si o taiem cuburi mai mari. O orajim pe ambele parti intr-o tigaie stropita cu ulei de masline si condimentate cu sare, piper alb si oregano uscat. Cand se rumenesc se scot pe o farfurie.

Servim cuburile de polenta cu varza deasupra si alaturi de gratarul din piept de porc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu varza calita si polenta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Porchetta cu salvie si cascaval