Frigănele la cuptor – o variantă mai sănătoasă și la fel de delicioasă a frigănelelor clasice! Crocante la exterior, pufoase la interior, perfecte pentru un mic dejun rapid sau o gustare savuroasă.
Pentru aceste Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă, ai nevoie de câteva ingrediente: pâine, lapte, ou, zahăr și afine.
Cum se prepara aceste Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Într-un bol, sparge oul, adaugă zahărul tos, pe cel vanilat. Mixează bine totul până își dublează volumul. Adaugă un praf de sare, laptele și omogenizează.
Taie baghetele pe lung. Cu ajutorul unei linguri, presează miezul. Umple fiecare jumătate de baghetă cu compoziție de lapte și ouă, apoi pune deasupra câteva afine.
Coace frigănelele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 20 -25 de minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-le puțin la temperat, apoi pudrează-le cu zahăr.
Sunt delicioase și aromate, perfecte pentru micul dejun sau chiar brunch.