Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare

de DinDragostePentruGatit in Piine, 9 Feb 2013 | 5531 vizualizari

 

Un alt tip de pâine fără frământare, din făină albă de grâu şi de secară, cu tărâţe de grâu şi seminte de in.

 

INGREDIENTE

  • 370 g făină albă de grâu;
  • 220 g făină de secară;
  • 2 lg tărâţe de grâu;
  • 2 lg seminţe de in;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 3 lg ulei de măsline;
  • 500 mL apă caldă;
  • 1 lg rasă de zahăr;
  • 1 lgţ cu vârf sare.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare:

Se cântăresc tipurile de făină. Se amestecă cu tărâţa de grâu şi seminţele de in. 

Se pregăteşte maiaua:

- drojdia se aduce în stare fluidă cu puţină apă călduţă, o lg zahăr şi 2-3 lg făină - se obţine o pastă de consistenţa smântânii; apa şi făina se iau din cantităţile iniţiale.

- se pune maiaua la loc cald, fără curenţi de aer rece, pentru circa 10 minute, în acest timp îşi măreşte volumul vizibil. 

Peste amestecul de făină şi seminţe, se toarnă maiaua, sa adaugă sarea şi uleiul de măsline. Se amestecă cu o lingură, se toarnă apa calduţă, câte puţin.

Se obţine un aluat lipicios. 

Se pune în vasul ce urmează a fi pus în cuptor se presară făină albă de grâu deasupra, se acoperă cu un şervet curat şi se pune la loc cald, pentru circa 2 ore. 

După acest timp, se pune tava în cuptor, pentru 35-40 minute, la 170 grade Celsius.

Pâinea se taie după ce s-a răcit complet. 

Spor la brutărit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

09.02.2013, 22:18

cat de bine arata si crusta e asa tentanta

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:43

, Dia.
Vrei sa mai continui?

RuxyRux 1

09.02.2013, 23:49

Si frumoasa si gustoasa...si bine crescuta...iubesc painea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt neframantata