Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri

de adnia in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 7255 vizualizari

 

E o combinatie perfecta, nu-i asa? Fondantele acestea au intrat repede in topul preferintelor mele dulci, asa ca le voi repeta la ocazii speciale. Am facut aceste fondante impreuna cu fondantele roz cu nuca si trandafiri, asa ca le veti vedea fotografiate impreuna.Pasii de formare a bomboanelor au fost aceiasi, asa ca am pozat doar rezultatul final.

 

INGREDIENTE

  • Fondante cu cafea:
  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • -200 gr zahar pudra
  • -2 linguri unt de arahide
  • -1 lingura de miere
  • -1 cubulet de unt
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -2 gr. gelatina maruntita
  • -1 cubulet de unt
  • -1 esenta de cafea
  • -1 lingura de miere
  • -200 gr. zahar pudra
  • Fondantele roz de trandafiri:
  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -200 gr. nuca macinata
  • -200 gr. zahar pudra
  • -50 gr. unt
  • -2 linguri miere
  • -1 esenta apa de trandafiri (eu n-am avut esenta, asa ca am inlocuit-o cu dulceata de trandafiri, si n-am mai adaugat nici miere)
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -3-4 linguri de miere
  • -2 cubulete de unt
  • -150-200 gr. zahar pudra
  • -putin colorant alimentar rosu
  • -2 gr. gelatina maruntita
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri:

Fondante cu alune si cafea:

Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin,amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Urmatorul pas a fost sa incorporez si untul de arahide, rezultand o pasta destul de moale. Am dat-o la rece pt cca 2 ore si am constatat ca s-a intarit foarte bine (la rece, compozitia devine tare, dar se inmoaie foarte repede la temperatura camerei--asa ca trebuie lucrat repede). Cu ajutorul unei lingurite mi-am luat cantitatea necesara pt. fiecare bomboana, si am format rapid bilutele cu mainile unse cu unt (in asa fel incat sa le imbrac intr-o pelicula extrem de fina de unt, care la rece se intareste). Bineinteles, urmatoarea operatiune a fost sa le dau la rece, timp in care am preparat glazura.

Am hidratat din nou gelatina intr-o lingura de apa, pe care am topit-o pe foc, impreuna cu mierea, am adaugat  untul, esenta de cafea si apoi zaharul, putin cate putin, amestecand continuu. Am scos bomboanele de la rece, le-am scufundat in glazura (cu ajutorul unei lingurite) si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la rece pana s-au intarit. Apoi le-am asezat in hartiute speciale si au pana in momentul servirii le-am lasat in cutie la rece...s-au pastrat perfect asa.

Enjoy!

Fondante roz cu trandafiri:

Pt a forma bomboanele, am facut mai intai fondantul rozaliu: am hidratat gelatina intr-o lingura de apa, apoi am topit-o pe foc mic impreuna cu dulceata (sau mierea, dupa caz), apoi am adaugat untul si zaharul pudra, putin cate putin, pana s-a ingrosat, apoi am adaugat nucile macinate.

Am lasat pasta rezultata la rece cca 2 ore, apoi am format bilutele cu mana unsa cu unt si le-am dat iarasi la rece.
Intre timp am facut glazura: acelasi fondant de mai inainte: am hidratat gelatina inr-o lingura de apa, am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am inceput sa adaug untul, colorantul si zahar pudra(putin cate putin), amestecand continuu, pana s-a format iarasi o pasta grosuta, dar oarecum lichida.

Am scos bomboanele de la rece si , cu ajutorul unei lingurite, le-am scufundat in fondantul caldut, apoi le-am asezat repede pe o tava tapetata cu hartie de copt. L-eam dat din nou la rece pt. 10 min, apoi le-am desprins foarte usor si le-am asezat in hartiutele lor speciale...si gata!Au iesit foarte gustoase,dulci, aromate si mi-au adus aminte de bomboanele din copilarie!

TIPS-URI

1

daca nu doriti sa va complicati cu fondantul glazura, puteti folosi glazura alba de zahar de la dr. Oetker din comert, in care adaugati colorantul si ceva mai putina apa decat scrie pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adnia 1

02.01.2013, 15:03

sunt usor de gasit si la indemana...briosele sunt extrem d rapid de preparat!

adry88 1

03.01.2013, 11:37

dragute

Lau 1

03.01.2013, 15:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu cartofi