Bomboane de pandispan

de anca_rm in Dulciuri, 20 Aug 2013 | 4599 vizualizari

 

Simplu si bun

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de pandispan :

  • 6 oua
  • 6linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • praf de sare
  • praf de copt

Alte ingrediente:

  • 1 pachet unt (200 gr)
  • esenta rom sau altceva
  • fulgi de nuca de cocos cam 100 gr

Optional: stafide, nuci , migdale, coaja de portocala confiata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de pandispan:

Blatul : 

Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul .

Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de sare , adaugam galbenusurile amestecand usor . Punem si faina amestecata cu praful de copt si cacao .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20 minute , aproximativ (testul cu scobitoare  inainte de a scoate blatul este indicat ).

Lasam pandispanul sa se raceasca .

Cand este rece il maruntim intr-un castron , adaugam untul tinut la temperatura camerei , putina esenta de rom , alte ingrediente daca doriti(nuci , stafide etc ) si framantam bine , pana cand aluatul devine moale si se poate forma bilute . In caz de nevoie se poate adauga putina cafea, sirop de compot .

Formam bilute pe care le dam prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bombe cu visine