Simplu si bun
Pentru blatul de pandispan :
Alte ingrediente:
Optional: stafide, nuci , migdale, coaja de portocala confiata
Blatul :
Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul .
Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de sare , adaugam galbenusurile amestecand usor . Punem si faina amestecata cu praful de copt si cacao .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 20 minute , aproximativ (testul cu scobitoare inainte de a scoate blatul este indicat ).
Lasam pandispanul sa se raceasca .
Cand este rece il maruntim intr-un castron , adaugam untul tinut la temperatura camerei , putina esenta de rom , alte ingrediente daca doriti(nuci , stafide etc ) si framantam bine , pana cand aluatul devine moale si se poate forma bilute . In caz de nevoie se poate adauga putina cafea, sirop de compot .
Formam bilute pe care le dam prin nuca de cocos.