Am gasito printre pozele si retetele vechi de prajitura.Este minunata si se topeste in gura :)
Se mixeaza margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, laptele si amoniacul si se omogenizeaza bine. Se imparte compozitia in 2 parti egale. In prima se pune cacao si faina iar in cealalta numai faina (cat sa iasa un aluat moale dar totodata nelipicios)
Se intind 2 foi maro si 2 foi albe cat mai subtiri pe dosul tavii (40/30 cm) si se coc 10 minute in cuptorul preincalzit (cat se se aureasca foarte putin deasupra)
Pentru crema se amesteca zaharul, faina si laptele si se pun pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.(minim 10 minute). Se mixeaza untul spuma si se adauga lingura cu lingura din crema racita. Se opreste 1/3 din crema si se pune zaharul vanilat iar in cealalta se pune cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine.
Asamblare: Foaie alba/crema de ciocolata/foaie de cacao/crema de vanilie/foaie alba/crema de ciocolata/foaie de ciocolata .
Se lasa prajitura peste noapte la loc racoros si umed acoperita cu un prosop si o greutate deasupra
Se glazureaza si se serveste cu mare pofta.