Foietaj cu nuca si dulceata de caise

de LUK in Prajituri, 25 Sep 2011 | 15875 vizualizari

 

Un dulce usor de preparat dar gustos!

 

INGREDIENTE

  • o foaie din comert de aluat de foietaj(400gr)
  • un borcan de dulceata de caise(350-400gr)
  • 3-4 linguri de nuca macinata
  • o lingurita de scortisoara
  • stafide(optional)
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca si dulceata de caise:

 Decongelam aluatul la temperatura camerei pana cand este destul de flexibil pentru a-l modela.Intindem aluatul.

Amestecam dulceata cu nuca si scortisoara(si stafidele daca dorim).Intindem in mijlocul foii umplutura.Marginile exterioare le taiem fasii egale.Le impaturim apoi rand pe rand deasupra umpluturii.Dupa ce am terminat mutam aluatul  in tava de copt, ungem foaia cu un ou batut si coacem la 180 de grade cca 30min(pana cand se rumeneste frumos).

Cald il pudram cu zahar pudra.Pofta buna!

TIPS-URI

1

aveti grija cand puneti aluatul in tava sa nu se rupa.Pentru a preveni lucrul acesta puteti intinde foaia direct pe o hartie de copt si apoi sa o mutati in tava cu hartia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

danakarin 1

15.10.2011, 07:43

foarte simplu, rapid si extrem de aratos. !!

aziz 1

15.10.2011, 09:44

ce ar merge la cafeaua mea!!!!!!!!!

LUK 1

16.10.2011, 17:54

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Palmier cu scortisoara"