Aluat de foietaj

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2020 | 6186 vizualizari

 

Desi mi se parea ca aluatul de foietaj este foarte dificil de facut, acum, dupa ce l-am incercat, va spun sincer ca este destul de usor si deloc complicat. Singura problema este rabdarea si asteptarea, dar astea nu fac parte din munca, deci...il puteti incerca fara nici o ezitare! ;)
  "aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g iaurt grecesc
  • 2 linguri otet din vin alb
  • sare dupa gust
  • 150 ml apa minerala
  • faina cat cuprinde (circa 350-400g)
  • Pentru pasta cu care o sa ungem foaia:
  • 250 g unt la temperatura camerei, sa fie moale
  • 100 g faina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj:

Pentru inceput facem pasta pentru uns.
Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale!

Pentru aluat: Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, otetul si sarea, apoi turnam apa minerala, omogenizam si treptat punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

     Aluatul obtinut il intindem pe masa de lucru (ne ajutam de faina) intr-o forma dreptunghiulara, ungem jumatate de suprafata cu prima parte din pasta de unt si impaturim. Prima data aducem partea neunsa pana la jumatate, apoi partea unsa o ridicam pana acoperim aluatul si la final pliem, dreapta spre centru si stanga peste tot aluatul (vedem foto).
    Dam la frigider circa jumatate de ora pana se intareste untul.
    Procedam asa de inca 4 ori, pana terminam pasta de unt!
    Dupa toate aceste etape, invelim aluatul in folie de plastic si-l dam la frigider pana a doua zi!

     Il puteti folosi la diverse preparate: placinte, prajituri , quiche...eu am ales sa fac pateuri cu branza si mi-au iesit 28 la numar!

Sunt buneeee, buneeee!:x

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza