Foi fragede cu branza si stafide

de Rocsi in Prajituri, 27 Sep 2015 | 6837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 2 oua
    • 8 linguri zahar
    • 10 linguri lapte
    • 100 gr unt
    • 550-600 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 800 gr branza de vaci
    • 4 oua
    • 3 linguri pline cu smantana
    • 150 gr zahar
    • coaja rasa de lamaie
    • vanilie
    • 100 gr stafide
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi fragede cu branza si stafide:

Aluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie. Umplutura: Batem spuma ouale cu zaharul, apoi punem smantana. Adaugam vanilie, coaja rasa de lamaie, iar la final branza faramitata. Mixam usor pana obtinem o crema. Rupem jumatate din aluat, intindem o foaie subtire. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem foaia de aluat, o intepam cu furculita.  Turnam umplutura, o nivelam, apoi presaram stafidele. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, o intepam cu furculita. O lasam putin mai mare foaia, sa putem acoperi usor si pe peretii tavii. Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita, lasam prajitura in cuptor pana se rumeneste deasupra. Dupa 25-30 de minute, deschidem usa cuptorului sa verificam cat de coapta este. O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi fragede cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

katty 1

04.01.2016, 20:46

Cand fratele meu era student faceam aproape saptamanal, nu am mai facut de atunci, dar cred ca o sa prind curaj intr_o zi.

Aurelia 07_07 1

30.04.2017, 12:29

Rocsi 1

30.04.2017, 20:10

Katty, Aurelia, va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, biscuiti digestivi si crema de vanilie