Ceva dulce, pufos si delicios.
Se curata merele de coaja si seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o cratita, se pune untul la topit, se adauga merele si le lasam cam 15’, la calit, amestecand din cand in cand, sa nu se arda.
Adaugam zaharul, stafidele si scortisoara, amestecam totul, mai lasam cam 10’ pe foc sa se topeasca zaharul (daca continutul este prea moale, adaugam 2 linguri de gris, si mai lasam 2-3’ sa se patrunda lichidul). Acest amestec il impartim in trei si-l lasam la racit pana pregatim restul:
Separat intr-un bol, batem putin, albusul de ou cu o furculita. Tapetam o tava cu hartie de copt si o ungem cu ulei.
Luam pachetul de foi, il impartim in trei. Foile intre ele le ungem cu ulei, deasupra presaram nuca macinata, punem cate o portie de mere, o intindem si rulam adunand usor capetii. Pe partea superioara, ungem rulada cu albus , o dam prin nuca macinata, dupa care o asezam cu partea inferioara , in tava de copt. Procedam la fel si cu celelalte.
Se introduce tava in cuptorul incalzit, se lasa 5’ la foc mare, dupa care se da focul la mic, pentru inca 40’.