Focaccia umpluta cu ceapa si masline

de adasev12 in Piine, 25 Ian 2012 | 5878 vizualizari

 

ideea de focaccia cu ceapa si masline am luat-o de la Anamaria7...dar eu am folosit ceapa si maslinele ca umplutura , plus putina branza...buna tare...o nebunie...
poftiti de serviti...e proaspat scoasa din cuptor...

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina + 2 lg
  • 100 ml apa
  • 30 ml ulei de masline extravirgin + 3 lg
  • 50 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 l-ita zahar
  • 1 l-ita sare + putina sare grunjoasa
  • un praf de oregano
  • putin rozmarin
  • o ceapa
  • un pumn de masline  negre, fara samburi
  • doua maini de parmezan razuit
  • putina apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia umpluta cu ceapa si masline:

Drojdia se dizolva in apa calduta amestecata cu zaharul si 2 lg faina. Se amesteca bine si se lasa cateva minute maiaua sa dospeasca, apoi se toarna in mijlocul fainii, care va fi pusa intr-un castron, bineinteles. Se toarna si uleiul si laptele caldute ambele, apoi sarea si se presara un praf de oregano. Se framanta bine pana se obtine un aluat elastic si molcut. Se lasa la cald sa dospeasca o ora...atat cat sa se fragezeasca bine. 

Intre timp pregatim umplutura. Ceapa o taiem fideluta si o calim in putin ulei de masline indoit cu apa. Lasam pana se inmoaie bine, apoi adaugam si maslinele taiate in sferturi. Parmezanul il razuim pe razatoarea mica, cam 50 g am pus eu

Tava in care se va coace focaccia se unge bine cu ulei de masline( eu am folosit o tava de 24/30). Aluatul se scoate pe masa, se mai framanta o idee si se imparte in doua parti egale. Se intinde o foaie la dimensiunile tavii si se pune in tava. Se pune umplutura de ceapa si masline si se presara parmezanul. Se intinde si a doua foaie, un pic mai are decat dimensiunea tavii si se pune peste, surplusul intorcandu-se bine pana sub foaia de dedesubt. Se presara 3 lg de ulei de masline deasupra, apoi cu mainile se  intinde bine si se lipesc marginile, si cu degetele facem mici adancituri pe toata suprafata. Presaram si putin  rozmarin ( eu am avut uscat) si putina sare grunjoasa.. Stopim cu nitica apa calduta si mai lasam  cca 10 min in tava, cat se incinge cuptorul la 180 grade. 

Bbagam apoi la cuptor si coacem 30 min focaccia. Scoatem dupa 15 minute si mai prearam putin ulei, apoi lasam in continuare. Cand e gata scoatem pe un servet curat, stropim bine, bine cu apa rece si invelim pana se racoreste putin, cat sa poata fi taiata...si bineinteles devorata.

Poftiti cu incredere!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia umpluta cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Focaccia