O gustare grozav de buna si care poate fi servita la orice ora.
Din cantitatea data am pregatit 2 blaturi de focaccia, una din ele a fost mai pe gustul copiilor!
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga apoi uleiul si se toarna restul de apa caldura, amestecand pana se incorporeaza toata faina.
Se rastoarna blatul pe masa de lucru si se framanta pana se obine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la dospit pentru o jumatate de ora.
Intre timp se spala rosiile cherry si se taie in doua.
Feliile de sunca se taie in patratele mici. Casul se da pe razatoarea cu gauri mici.
Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde cu ajutorul mainilor. Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc ferit de curenti de aer sa mai dospeasca inca 15-20 de minute. La fel se procedeaza si cu cealalta parte.
Dupa ce a mai crescut aluatul, se fac gauri in el cu ajutorul incheieturii degetului. Se unge fiecare aluat cu ulei de masline. Pe unul din ele se presara bucatile de sunca, verdeturile pentru pizza, apoi casul, iar pe cealalta se pun rosiile si se presara deasupra rozmarinul.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru cca 15-20 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
1
Se pot pune deasupra orice preferati: masline, ciuperci, rosii deshidratate, ceapa, etc.