Focaccia cu masline

de adasev12 in Pizza, 28 Iul 2011 | 4670 vizualizari

 

reteta italiana

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de drojdie§( un fel de praf de copt, dar e cu drojdie, special pt pizza ...vezi foto)
  • 4 lg ulei extravergin de masline+2 lg +2 lg
  • 70 g masline verzi fara sambure
  • 70 g masline negre fara sambure
  • 200 ml apa rece
  • o l-ita sare
  • o l-ita zahar
  • 125 g mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Se pune faina intr-un vas, se amesteca sarea, zaharul si praful de pizza si se distribuie peste faina. Se pune uleiul, maslinele taiate felii si  si mozzarella taiata cubulete mici, apoi se adauga treptat apa rece( eu am folosit usor mineralizata, pt un plus de pufosenie...) Se amesteca bine totul.

Se rastoarna pe masa de lucru si cu mainile mereu umezite cu ulei se framanta bine. Aluatul o sa fie moale si lipicios, de aceea trebuie sa folositi ulei. Se pune apoi aluatul intr-o tava ( reteta spune sa fie rotunda cu diam de 30...eu nu am avut rotunda si am pus-o in una dreprunghiulara de 30 pe 24) si se  intinde cu mainile. Deasupra se apasa putin cu degetele sa fie asa mai denivelata apoi se mai pun 2 linguri de ulei si se sareaza.

Am uitat sa specific ca si tava trebuie unsa cu 2 linguri de ulei... Se da la cuptorul preincalzit la 200-220 pt 15-20 minute.

Pofta buna!

P.S. e mult mai buna dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (16)

lilik 1

28.07.2011, 20:33

imi place mult asta cu masline

divainbucatarie 1

29.07.2011, 08:13

adasev12 1

29.07.2011, 15:07

lilik, diva....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu kaizer