Cornulețe aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2013 | 8154 vizualizari

 

Am tot consumat de la covrigăria Luca, cornuri cu cremwursti :( Iar după ce Dea, a postat cornuri cu cabanos și tot am preparat prea mult aluat de pizza, am probat și eu acest aperitiv sățios;) Se pare că va deveni vedeta aperitivelor calde a la Panacris;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 500 g.,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,câ
  • drojidie uscată 1 plic,
  • apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui + măsline 3 linguri,
  • pentru umplutură:
  • brânză topită feliată,
  • cârnați țărănești semi-afumați,
  • Pentru topping:
  • ouă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • semințe de susan,
  • semințe de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe aperitiv:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată de brânză feliată și de cârnat. Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu sare iodată și semințe. Se pun la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.  Se pot servi calde sau reci. Spor la treabă și poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv langosi cu branza