Ficat de vițel cu oțet balsamic

de elucubratiiculinare in Ficat, 25 Iun 2012 | 4964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de ficat de vițel a 100-120 g fiecare,
  • o ceapă mare,
  • 4 linguri ulei de măsline,
  • o lingură de salvie,
  • piper negru.
  • Sos:
  • 3 linguri oțet balsamic,
  • o lingură muștar de Dijon,
  • 100 ml smântână.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vițel cu oțet balsamic:

Ceapa se taie în două, se curăță de coajă și se feliază. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și se prăjește ceapa la foc iute pentru 1 minut amestecând continuu. Se reduce focul, se acoperă tigaia și se gătește pentru alte 5 minute până ceapa se rumenește. Se scoate ceapa pe un platou și se păstrează la cald. Se condimentează ficatul cu piper negru. Se încinge uleiul rămas de la prăjirea cepei. Se mai adaugă și restul de ulei și se prăjește ficatul 1-2 minute pe fiecare parte până își schimbă culoarea. Se scoate din tigaie și se păstrează la cald. Se adaugă în tigaie oțetul balsamic și 3 linguri cu apă, râcâind rezidurile din tigaie. Se dă în foc, apoi se reduce focul și se adaugă muștarul și smântâna. Se readuc în tigaie ficatul și ceapa , se amestecă ușor, se reîncălzesc ușor 1-2 minute. Se presară cu salvie și se servesc.

Se poate servi cu piure de cartofi. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vițel cu oțet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]