Aproape in fiecare zi , obligatoriu spre servici tranzitez piata din Turda . Este o adevarata placere in functie de sezon sa gasesti delicatese ,, coborate '' din munte de pe valea Ariesului . Zilele trecute primele chiar la intrare tronau galbiorii . Asa frumos mi-au zambit incat nu m-am rabdat sa nu-i iau cu mine acasa . Uite aici cateva informatii despre Chantarellus Cibarius : http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html !!! Sunt singurele ciuperci salbatice pe care le consum cu incredere.
Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte .
Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati .
Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora .
Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate .
Asezonati ciupercile cu salvie si cimbrisor .
Prearati pe deasupra faina alba. Amestecati si adugati smanatana.
Se amesteca inca un minut cat se formeaza un sos mai legat .
Ficatul se feliaza si se prajeste pe ambele parti intr-o alta tigaie cu restul de ulei .Aveti grija sa nu se uste prea tare .Prin apasare trebuie sa ramana putin elastic .
La servire ficatul se sareaza si se condimenteaza .
Noi am servit cu salata verde .
Daca doriti o masa mai consistenta puteti servi alaturat orez fiert simplu .
1
Ficatul sarati inainte de prajire va deveni tare si fad . Sararea dupa, permite ca acesta sa ramana fraged.