O mancarica care se prepara usor si care este foarte gustoasa! Serviti va rog !
Spalam ficatul in 2-3 ape si-l punem in lapte rece pentru 15-20’ sa iasa amareala din el.
Curatam cepa si usturoiul si le tocam marunt. Ardeiul il taiem felite subtiri si daca este prea iute, idepartam semintele. Patrunjelul il tocam marunt.
Punem la incins uleiul, adaugam ceapa, usturoil si ardeiul si le calim putin fara sa le ardem. Scoatem ficateii din lapte si-I punem in tigaie. Amestecam si-I lasam la calit 3-4’, pana-si schimba culoarea. Adaugam smantana, jumatate din patrunjelul tocat, asezonam si lasam la foc mic sa fiarba inca 15’.
Oprim flacara, adaugam restul de patrunjel, amestecam si servim.
Eu am servit alaturi de cartofi piure cu ardei kapia.
Pofta buna!