Tocanita cu ficat de pui si smantana

de lia maria in Ficat, 18 Feb 2011 | 6960 vizualizari

 

O mancarica care se prepara usor si care este foarte gustoasa! Serviti va rog !

 

INGREDIENTE

  • 500g ficat de pui
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1ardei iute
  • 200ml smantana
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingura ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ficat de pui si smantana:

 Spalam ficatul in 2-3 ape si-l punem in lapte rece pentru 15-20’ sa iasa amareala din el.

Curatam cepa si usturoiul si le tocam marunt. Ardeiul il taiem felite subtiri si daca este prea iute, idepartam semintele. Patrunjelul il tocam marunt.

Punem la incins uleiul, adaugam ceapa, usturoil si ardeiul si le calim putin fara sa le ardem. Scoatem ficateii din lapte si-I punem in tigaie. Amestecam si-I lasam la calit 3-4’, pana-si schimba culoarea. Adaugam smantana, jumatate din patrunjelul tocat, asezonam si lasam la foc mic sa fiarba inca 15’.

Oprim flacara, adaugam restul de patrunjel, amestecam si servim.

Eu am servit alaturi de cartofi piure cu ardei kapia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ficat de pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mena29 1

19.02.2011, 21:44

Mie imi place ficatul deci vin repede la masa

kamy 1

20.02.2011, 15:49

ce-mi place

Sylvia 1

24.02.2011, 19:58

Nu reusesc sa fiu pe faza dar cand ma uit sa vad ce s-a mai gatit dau numai peste bunatati !!!superb !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob mozaic, din ficatei de pui