Se clateste fasolea in apa rece si se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot (sau intr-o caserola). Se acopera cu apa 3 cm deasupra fasolei. Se adauga ciolanul, se acopera cu un capac si se fierbe la setarea low 7 ore sau high 5 ore. Daca se gateste pe aragaz, in caserola, la foc mic, 2 ore sunt de ajuns. Se mai adauga apa, daca este nevoie. Se amesteca frecvent pentru a obtine un preparat cremos.
Pentru turta, se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie de fonta (potrivita si pentru cuptor), la foc mediu.
Se amesteca malaiul cu faina si sare.
Intr-un alt bol, se amesteca cele doua tipuri de lapte si oul si se adauga peste ingredientele uscate. Se adauga praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pentru omogenizare.
Se adauga uleiul fierbinte, pastrand in tigaie doua linguri si se amesteca bine. Se toarna compozitia in tigaie, netezind suprafata cu o spatula. Se coace 20-25 de minute sau pana devine aurie-bruna la suprafata.
Se serveste impreuna cu fasolea.