Fasole crema cu usturoi

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 14 Feb 2012 | 7392 vizualizari

 

Fasolea este un aliment bogat in nutrienti, recomandata in perioada postului si nu numai. Contine fibre insolubile si are proprietati anti-cancerigene. Iar mancarea cu fasole este preferata de multi dintre noi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasolea crema cu usturoi aveti nevoie de:
  • 2 capatani usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 2 radacini de telina,
  • 4 morcovi,
  • 2 cepe
  • 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole crema cu usturoi:

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele. Apoi legumele se scot. Fasolea se scoate si ea si se baga in mixer. In mixer se adauga 2 capatani de usturoi curatate, tocate marunt si 2-3 linguri cu ulei vegetal putin incalzit. Se amesteca in mixer, dupa care se scoate si se poate decora cu verdeata. Se poate servi pe paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole crema cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie batuta