Ardei umpluti cu orez si ciuperci

de cristinutanicolita in Mancaruri de post, 7 Iul 2014 | 5075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei
  • 200 g orez
  • 200 ml ulei
  • 500 g ceapa
  • 500 g ciuperci
  • 1 morcov mic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 500 g rosii
  • verdeata
  • sare piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez si ciuperci:

Se aleg ardei sanatosi, se taie un capacel in jurul coditei, se scot semintele si se curata de vinisoarele din interior. Se oparesc 10 min in apa clocotita, se scot apoi si se lasa sa se scurga. Zarzavaturile se rad, iar ciupercile se toaca marunt si se calesc in ulei, se adauga orezul, 2 pahare de apa si se lasa sa fiarba la foc domol. Cand apa a scazut, se adauga 3 rosii curatate de pielita si seminte, taiate felii si se mai lasa 5 min la fiert, dupa care se pune marar patrunjel sare si piper si se amesteca usor. Se ridica de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se umplu apoi ardeii, se aseaza intr-un vas se acopera cu restul de rosii trecute prin robot si 200 ml apa se dau la cuptor apr 40 min.

Se servesc reci.

TIPS-URI

1

Se pot servi si cu smantana (cine nu tine post)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti de post