Fasole batuta

de dakris in Mancaruri de post, 12 Feb 2013 | 3716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana fasole (cana de 300ml)
  • 1 morcov mic
  • radacina de patrunjel
  • 4 cepe
  • ulei pt calit ceapa
  • 2 linguri bulion
  • usturoi, dupa gust
  • sare, piper macinat, cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata (la hidratat), apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data sau de doua ori procedura.

Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga morcovul, 1 ceapa si radacina de patrunjel taiate bucati mari si se condimenteaza dupa gust.

Cand s-au fiert scurgem legumele pastrand putina supa. Indepartam ceapa si radacinoasele si lasam fasolea sa se racoreasca.

Ceapa ramasa se taie solzisori si se caleste in ulei. Cand s-a inmuiat, adaugam bulionul, sare, piper si putin cimbru. Pastram pe foc inca 5 min.

Fasolea racita se toca la la robot impreuna cu usturoiul curatat, apoi o punem intr-un bol, varsam putina supa, amestecam si apoi varsam ceapa calita cu bulion deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de fasole batuta - fasole frecata