Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata (la hidratat), apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data sau de doua ori procedura.
Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga morcovul, 1 ceapa si radacina de patrunjel taiate bucati mari si se condimenteaza dupa gust.
Cand s-au fiert scurgem legumele pastrand putina supa. Indepartam ceapa si radacinoasele si lasam fasolea sa se racoreasca.
Ceapa ramasa se taie solzisori si se caleste in ulei. Cand s-a inmuiat, adaugam bulionul, sare, piper si putin cimbru. Pastram pe foc inca 5 min.
Fasolea racita se toca la la robot impreuna cu usturoiul curatat, apoi o punem intr-un bol, varsam putina supa, amestecam si apoi varsam ceapa calita cu bulion deasupra.