Fasole batuta

de Silvioara in Mancaruri de post, 10 Mar 2012 | 3817 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru fiert:

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 1 ceapa intreaga curatata
  • 1 morcov intreg
  • un varf de lingurita cimbru uscat (optional).

Pentru preparare:

  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • sare, piper dupa gust
  • 8 linguri ulei.

Pentru sos:

  • 1 ceapa mare taiata solzisori
  • 1-2 linguri bulion de rosii
  • un varf cutit de sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea spalata se pune la fiert si se schimba doua ape. Pentru a fierbe mai usor, boabele de fasole se pot lasa la inmuiat in apa cateva ore inainte de pregatire sau peste noapte.

In cea de-a treia apa se pun ceapa si morcovul intregi, cimbrul si se lasa pe foc pana fasolea si legumele sunt bine fierte. Se scurge apa si se lasa fasolea la racit, apoi se mixeaza bine. Eu pastrez morcovul si ceapa si le mixez impreuna cu boabele si cu cele 8 linguri de ulei.

Pisam cateii de usturoi cu putina sare si ii amestecam in crema de fasole. Potrivim de sare si piper.
Intr-o tigaie se caleste in putin ulei ceapa taiata solzisori, iar cand capata o culoare frumoasa, aurie, adaugam o cescuta mica de apa, acoperim tigaia cu un capac si lasam putin sa fiarba inabusit pana scade apa. Punem bulionul, amestecam bine, mai lasam pe foc aprox. 2-3 min. si gata. Sosul de bulion se toarna peste crema de fasole si se serveste cu pofta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MIUTA 1

11.03.2012, 20:32

Foarte buna

Silvioara 1

12.03.2012, 07:45

Rocsi, Mirela, Ica, Miuta, va puuuup!

mamaieelena 1

12.03.2012, 11:40

apetisanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
"Icre" de fasole